۷ ماده ی غذایی که باعث تولید گاز معده ( نفخ و باد شکم ) می شوند
کیت اسکارلاتا، متخصص تغذیه دارای مجوز که بر روی سندرم روده ی تحریک پذیر تخصص دارد، می گوید که داشتن کمی گاز معده مشکلی ندارد و فقط زمانی گاز باعث درد و رنج شما می شود که ماده غذایی مصرف شده باعث تولید شاخص گلوکز غیر ضروری شده باشد.
نان
نان گندم حاوی فروکتان است، یک فیبر محلول در آب که دستگاه گوارشی انسان آنزیم لازم برای تجزیه این فیبر را ندارد. وقتی بدن ما توانایی تجزیه ماده ای را نداشته باشد، اصطلاحا گازی می شود. اسکارلاتا می گوید جایگزین کردن نان گندم خمیر ترش آهسته تخمیر شده بجای نان گندم خمیر ترش سنتی می تواند مقدار فروکتان را کاهش دهد و عمل هضم را آسان تر سازد.

به این سایت هم برید
پاستا
نشاسته هایی مانند ماکارونی (ذرت و سیب زمینی نیز) به هنگام تجزیه باعث ایجاد گاز در روده ی بزرگ می شوند. آیا می دانید برنج تنها نشاسته ای است که باعث ایجاد گاز نمی شود؟
سیر
سیر نیز منبع فروکتان است. اسکارلاتا توصیه می کند که برای جلوگیری از تولید گاز معده به وسیله سیر، قطعات سیر را با روغن زیتون بر روی حرارت کم بپزید سپس سیر ها را دور بریزید. روغن عطر و طعم سیر را به خود می گیرد که برای پخت غذا بسیار گزینه ای عالی است.
پیاز
پیاز هم مانند سیر حاوی فروکتان است. پودر پیاز در بسیاری از مخلوط های ادویه، سس ها، و ترکیبات غذایی وجود دارند. اسکارلاتا می گوید: “فروکتان ها در گل پیاز قرار دارند. برای اینکه بدون گازی شدن از عطر و طعم پیاز لذت ببرید سعی کنید از قسمت سبز پیازچه استفاده کنید.”
شیر سویا
یکی از مراجعین اسکارلاتا می گوید که نفخ معده ی او وقتی از بین رفت که مصرف روزانه ی شیر سویا را متوقف کرد. اکثر شیر سویاهایی که در آمریکا تولید می شوند از دانه ی کامل سویا تهیه می شوند که حاوی گالاکتو الیگوساکارید (فیبری که میکروب های معده به سرعت از آن برای تولید گاز مصرف می کنند) هستند. سعی کنید بجای شیر سویا از شیر بادام استفاده کنید زیرا دارای کربوهیدارت قابل تخمیر کمتری است و کمتر باعث تولید گاز می شود.
مقاله مرتبط » ۷ نوع شکم درد و دلایل آنها
گرانولا بار
بسیاری از گرانولا بار ها حاوی ریشه کاسنی هستند که فیبر موجود در آن را افزایش می دهند. ریشه ی کاسنی یک فیبر است که به سرعت تخمیر می شود و در بعضی افراد باعث تولید گاز معده به مقدار زیاد می شود. سعی کنید از گرانولا بار های بدون ریشه ی کاسنی استفاده کنید.
سیب
یکی دیگر از مواد تولید کننده ی گاز سوربیتول است – نوعی شکر که به صورت طبیعی در میوه هایی مانند سیب، گلابی، هلو و آلو یافت می شود. اگر که این میوه ها باعث ناراحتی شما می شوند، سعی کنید مقدار کمی از آن ها را مصرف کنید.
ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام
ترجمه و گردآوری شده از : Taste of Home و MSN
http://salammag.com
- ۹۷/۰۲/۰۹